Pas lekesini ne çıkarır sorusu, bu lekeyle karşılaşan herkesin cevap aradığı bir sorudur. Pas sadece giysilerde değil, aynı zamanda zeminlerde, mobilyalarda ve diğer birçok eşyada da yaygın bir sorundur. Temel olarak pas, metalin oksidasyonudur. Bu oksidasyon da pas lekeleri bırakabilir ve temizliği daha zor hale getirebilir. Sizi zorlayacak leke pas lekeleridir. Alüminyum ve bakır gibi birçok metal yüzeylerin paslanması normaldir. Her biri farklı bir görünüme sahip birçok pas türü vardır. Su veya nem demir ile temas etmesini sağlayabilir. Su havadaki karbondioksit ile reaksiyona girme yoluyla karbonik asit oluşturur. Bu durumda pas görünecektir. Sonuç olarak birçok kişi pas lekesinden nasıl kurtulurum sorusunu soruyor.
Fayanslardan pas lekelerini çıkarmak için bir yüzey temizleyici kullanabilirsiniz. Temizlenecek alanda toz, talaş veya pas dışında kalıntılar varsa, tozu temizlemek için önce o alanı süpürmelisiniz. Ardından yüzey temizleyici ve köpüklü su hazırlayın ve pas varsa temiz bir bezle silin. Ardından pas sökücüyü kullanın. Pas sökücüyü pasın üzerine gelecek şekilde püskürtün ve 10 ila 15 dakika bekletin. Ardından boş bir sprey şişesini temiz suyla doldurun ve pas gidericinin akabilmesi için işlem yapılacak alana püskürtün. Akan suyun zemini kirletmesini önlemek için diğer zeminler bir bezle kaplanabilir. Duvarları temizlemeniz gerekiyorsa, pas sökücüyü uyguladıktan sonra birkaç dakika boyunca sürekli olarak püskürtün, ardından bölgeyi durulayabilirsiniz.
Pas lekesini çıkarmak için şu adımları uygulayın:
Bulaşık deterjanı ile önce paslı yüzeyin kaba temizliğini yapmalısınız.
Pas lekeli yüzeye pas sökücü püskürtmek ve lekenin çözülmesi için yaklaşık 10 dakika beklemek çok önemlidir. Fayanslardaki pas lekesini nasıl çıkaracağınızı öğrenmek istiyorsanız en etkili yöntem pas sökücüdür. En küçük lekeler için diş macunu da kullanabilirsiniz.
İkinci adım olarak, leke üzerindeki pas artıkları bir bulaşık teli veya tel fırçayla fırçalayın. Ayrıca bir diş fırçası ile fayans veya köşeler arasında fırça yapabilirsiniz. Banyo fayansı ve mutfak fayansı gibi alanlarda diş fırçası kullanmak oldukça etkili bir yöntemdir.
Fayans ve zeminlere bulaştırdığınız pas lekeleri için ovma pedi kullanmayı deneyebilirsiniz. Ancak duvarlarınıza zarar verebileceğinden sadece sünger, bez veya fırça kullanabilirsiniz.
Yüzeydeki sıçramayı ve pası temizlemek için su ve bir bez kullanın. Su ile duruladıktan sonra yüzeyi kuru temizleme yapmayı unutmayın.
Klozet üzerindeki pas lekeleri nadir değildir, ancak oluşması biraz garip gelmektedir. Ne de olsa çoğu tuvalet metal değildir, peki bu pas lekesi olan şey nereden geliyor ve pası çıkarmanın en iyi yolu nedir? Bu pas lekelerinin nedeni demirdir, ancak mineral bakımından zengin diğer sular da başka lekelere neden olabilir. Çamaşır suyunun işe yarayacağını düşünürdünüz, ama aslında işleri daha da kötüleştirebilir.
Klorboror ise şu anda diğer ev temizlikçilerinin yapamadığı kirli işleri yapmak için formüle edilmiştir. Pas dâhil tuvalet lekelerine karşı daha güçlü olmasına rağmen çevreye çok zarar vermeyen bir yapıya sahiptir. Çözünür bor ve kalsiyumun yapısal doğası sayesinde hem geniş hem de yoğun bir şekilde hareket edebilir ve kimyasal bileşenlerin aksine çevreyi veya sağlığı etkilemez. Ayrıca düşük toksisitesi ile siz ve sevdikleriniz için güvenli bir ortam sağlayarak birkaç adımda tamamen pırıl pırıl bir tuvalete sahip olmanızı sağlar.
Peki, klozet lekesi nasıl temizlenir;
Kloroboron'un kullanılması için öncelikle 7 litre suda çözülmesi gerekir ve geri dönüştürülebilir, pratik ve çevre dostu malzemeden yapılmış ayrı kaplarda tedarik edilir.
Fayanslardan pas çıkarma; Fayans söz konusu olduğunda pas lekeleri için en önemli olan asitli malzemeler olsa da en önemli yöntem aslında limon suyudur. Limon ve tuz içerdiği asit ile oksitlenen bölgeleri yumuşatır ve kolayca çıkarılabilir. Daha derin pas lekeleri için diş macunu yerine limon suyu diş macunu kullanılabilir, sadece sert kıllı bir fırça ile karonun paslı kısmına diş macunu sürülür. Böylece fayansların yepyeni ve parlak görünümlerinde kalması mümkün oluyor.
Özellikle tezgâhlarda kullanılan mermer, zamanla maruz kaldığı maddeler nedeniyle pas lekelerinden bozulabilmektedir. Bu durumda tezgâhınızdan vazgeçmek zorunda değilsiniz. Bu lekelerden sadece birkaç saat içinde kurtulabilirsiniz. Mermerden pas lekesini çıkarmanın birçok yolu vardır ama burada zamanında müdahale çok önemlidir. Pas lekesi zamanla artacak ve kalın bir tabaka haline gelecektir. Bunu önlemek için leke oluşumunu fark ettiğiniz an acilen müdahale etmelisiniz. Zamanla bu lekelerin oluşturduğu tabaka kalınlaşır ve durum çok daha kalıcı hale gelir.
Mermer üzerindeki pas lekelerini çıkarmak için asidik solüsyonlar kullanırken çok dikkatli olmalısınız. Çünkü bu çözeltiler mermere kolayca saldırabilir.
Bu lekeler nasıl çıkarılır? Bu lekeleri çıkarmanın birçok etkili yöntemi vardır. Bunlardan ilki piyasada kolayca bulabileceğiniz ve mermer yüzeyler için özel olarak üretilmiş leke çıkarıcıdır. Bu malzemeyi satın alırken asitsiz leke çıkarıcı almayı unutmayın. Çünkü yüzeyi aşındırabilir ve istenmeyen sonuçlara neden olabilirler. Peki, bu lekelerden kurtulmak için başka hangi yöntemleri kullanabiliriz? İşte 2 pas sökme yöntemini açıklayalım;
Banyolardaki klozet, lavabo ve duşa kabin gibi alanlar, yapıldıkları malzemelerin doğası gereği pas lekelerine maruz kalabilirler. Bu da hem görüntü olarak hem de sağlık olarak dikkat edilmesi gereken bir noktadır.
Banyodaki pas lekelerinden kurtulmak adına piyasada bulunan pek çok markanın pas sökücü ürünlerini kullanabilir veya bazı doğal yöntemlerle pas lekelerinden kurtulabilirsiniz.
Pas çıkarılması epeyce zor bir leke olduğundan dolayı insanlar genellikle kıyafetlerini çöp kutusuna atarlar ancak pas lekesini ne çıkarır sorusunun cevabı ile kıyafetlerin atılması gerekmez. Kıyafetlerden pas lekesi çıkmaktadır. İlki etiket üzerindeki ibare olan paslı eşyaları temizlerken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar, paslı eşyayı talimatları dikkatlice okumadan makineye atmamalısınız. Alternatif tedaviyi uyguladıktan sonra, tedaviyi giysinin talimatlarına göre yapmak daha uygundur. Ürün yanlış sıcaklıkta atılırsa pas lekelerini çıkarmak yerine giysilere zarar verebilir. Pas lekeleri üzerinde kesinlikle ağartıcı içeren temizlik ürünleri kullanmayın. Yüzeyin ağırlaşmasına ve renginin solmasına neden olacağından pas lekelerinde ağartıcı kullanılmamalıdır. Pas lekelerini çok amaçlı bir temizleyici ile temizleyebilirsiniz.